Massage

Sportmassage.

Een sportmassage  kan zowel voor als na het sporten worden ingezet. Voor het sporten zorgt een massage  voor een goede doorbloeding van de spieren  en bereidt deze voor op de prestatie  die komen gaat.

Een sportmassage na het sporten zorgt ervoor dat vocht en afvalstoffen uit de spieren  afgevoerd worden en maakt de spieren weer soepel. Een massage zorgt dus voor minder spierpijn, geeft verlichting en bespoedigt het herstel zodat je zonder spierpijn en vermoeidheid  je weer kunt voorbereiden  op een volgende prestatie.

Op basis van de persoonlijke situatie van de sporter stellen we een stappenplan op zodat de massage het beste aansluit op je sportieve activiteiten.

Ook als je geen sporter bent kan een sportmasseur  je van dienst zijn bij een stijve nek, schouder, pijnlijke rug of gewoon als ontspanning.

Bindweefselmassage.

Bindweefselmassage is een therapeutische massagevorm zoals het woord al zegt een massage van het bindweefsel. Er worden d.m.v. specifieke technieken, prikkels afgegeven aan het bindweefsel direct onder de huid. Bindweefsel komt in het gehele lichaam voor en heeft een steunende en verzorgende functie. Het is het weefsel dat de organen, zenuwen en bloedvaten omhult en verbind. Het onderhuidse bindweefsel dient dan ook als isolatie - en beschermlaag en is verantwoordelijk voor de uitwisseling van zuurstof, voedingsstoffen en afvalstoffen. Door middel van een huidanalyse op de rug kan men probleemgebieden  in het bindweefsel (verklevingen) vinden die mogelijk verstoringen en klachten kunnen geven aan het houdings - of bewegingsapparaat. Door de therapeutische vorm van deze massage worden deze probleem gebieden weer losgemaakt, afhankelijk van het aantal en de ernst van deze verklevingen wordt hierbij altijd een behandelplan opgemaakt.

Bindweefselmassage kan als pijnlijk worden ervaren maar hoeft niet, afhankelijk van het doel waar aan wordt gewerkt.

Bindweefselmassage kan worden toepast bij mensen met fibromyalgie, reuma, branderige pijnen en allerlei klachten van het bewegingsapparaat. Het kan zowel om spierklachten als om gewrichtsklachten gaan.

Bindweefselmassage kan ook worden toegepast bij mensen met lipoedeem een chronische ziekte waarbij  er een stapeling is van vet en een verslechtering of verstoring is van de vochtafvoer via de lymfe.

Cupping Massage

Cupping vind zijn oorsprong in de Oosterse geneeskunde en is een methode dat al duizenden jaren oud is.

Cupping is het plaatsen van cups op een geoliede huid, doormiddel van het creëren van vacuüm in de cups wordt huid en bindweefsel gelift.

Hierdoor kunnen afvalstoffen en bloedstagnaties in de spieren of verklevingen in het bindweefsel opgeheven worden.

De cupping massage is dus een diepwerkende massage vergelijkbaar met een bindweefsel massage en valt eigenlijk onder een therapeutischemassage met een helende werking.

Cupping kan soms in eerste instantie wat onaangenaam voelen, maar geeft een verruimend effect alsof je na de behandeling losser in het vel zit.

Het stimuleert de  bloedcirculatie en de lymfe, kan blokkades en verklevingen opheffen (denk hierbij ook aan littekenweefsel), het verbetert de spierspanning,

 

 

Wat is Fasciatherapie

Fascia is het officiële woord voor de bindweefselvliezen.

Alle spieren, gewrichten, botten en organen worden dus omgeven door deze bindweefselvliezen, die een geheel netwerk vormen in het lichaam.

Dit alles zorgt ervoor dat spieren en zenuwen soepel en zonder wrijvingen langs elkaar kunnen bewegen.

Fascia bevat meer pijnreceptoren dan spierweefsel, dus als het minder in conditie is (beïnvloedbaar door signalen van buitenaf) denk hierbij aan stress, verkeerde houding, slechte algehele conditie, ect. kan het pijn veroorzaken.

Tevens kunnen hierbij lichamelijke beperkingen ontstaan van het bewegingsapparaat, doordat er verklevingen ontstaan in de fascia.

Doormiddel  van specifieke behandeltechnieken en oefeningen kan men de conditie van de fascia weer verbeteren, zodat herstel weer tot de mogelijkheden behoort.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb